CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Asi sa stávam po pánu Kolčákovi ako vlastníkovi tohto servera najčastejším prispievateľom na www.chorvatania.sk a aj preto mu aj touto cestou ďakujem, že mi necháva priestor a "nekoriguje" moje vyjadrenia tak, ako to robí správca www.chorvatskygrobdnes.sk.

Aj teraz využívam stránku pána Kolčáka na reakciu na diskusiu na inej stránke, pretože pán Koľčák podľa mňa monitoruje jednotlivé weby o Ch. Grobe a na www.chorvatania.sk informuje o tom, kde sa čo zaujímavé objaví.

Na stránke www.chorvatskygrobdnes.sk mi už prisúdili všelijaké konania a ešte "všelijakejšie" pohnútky pre moje konanie. Je takýchto "prisúdení" naozaj dosť a aj keď by som možno stihol reagovať na všetky, tak si dovoľujem vyberať a reagujem iba na tie, ktoré za to stoja. Aktuálne za to stojí diskusný príspevok "Brúsenie po internete", a to z viacerých dôvodov. Preto ho využijem pre svoje typicky „krátke“ vyjadrenie :):) nehľadali a aj pre objasnenie svojich pohnútok pre niektoré moje súvisiace aktivity.

Autor príspevku správne posúdil, že nepodnikám v stavebníctve a ja k tomu pridávam, že nie som ani developer. Absolvoval som Matematicko-fyzikálnu fakultu UK, pôvodnou profesiou som programátor riadiacich systémov pre spracovanie dát v reálnom čase a od roku 1991 som sa v rámci mnou vlastnených a riadených firmách venoval najmä IT biznisu a od roku 1994 aj biznisu v telekomunikáciách a prenosových systémoch. Od roku 2003 som sa kvôli jednej štátnej teroristickej skupine musel ďaleko nad rámec obvyklého rozsahu povinností štatutára začať venovať právnej stránke vzťahu obchodných spoločností, resp. ich práv a povinností voči štátnemu teroru.

Právna problematika ma však musela začať zaujímať ešte viac v lete roku 2008 po tom, ako som bol nútený ukončiť moju ročnú snahu o dohodnutie sa s pánom Magálom a jeho TJ Elán na nejakej forme legálnej užívania nehnuteľností v bývalom jazdeckom areáli TJ Elán, ktorý dovtedy minimálne od rok 1991 užíval najmä pán Magál bez právneho dôvodu a najmä na svoje obohacovanie sa. Odvtedy od leta roku 2008 naozaj sedím pri počítači a aj pri internete veľmi často a veľmi dlho v rámci každého dňa.

Dôvodom bolo moje zistenie a aj zistenie mojich kolegov a viacerých právnych zástupcov, že s pánom Magálom nie je možné sa dohodnúť, pretože je to podvodník a klamár, Zákerný Manipulátor s Rozhodujúcimi Dôkazmi, ktorý na svoju stranu na istú dobu získal aj predstaviteľov polície, súdnictva, štátnej a/alebo verejnej správy, ale v neposlednom rade aj členov Občianskeho združenia Čierna Voda a pre svoje obohacovanie sa neváhal zneužiť ani maloleté osoby a mládež a jej prirodzený záujem o kone, šport a voľný pohyb. Viac sa môže každý, kto má záujem dozvedieť na stránke www.promcen.sk.

Od toho leta 2008 som sa naozaj venoval predmetu môjho podnikania menej, pretože som sa musel začať venovať zachraňovaniu peňazí mojej spoločnosti, ktorých vrátenie alebo zhodnotenie z jednej investičnej akcie začalo byť ohrozené podvodníckym konaním pána Magála a J. Čambála, jeho spoločníka, resp. pomocníka a partnera z ich spoločnej dávnej "temnej" minulosti, ktorým od augusta 2008 svojim prístupom nepriamo a zrejme z nevedomosti pomáhalo dlhodobo vykonávať ich podvody aj spomínané Občianske združenie Čierna Voda.
Dôvodom môjho konania však ale nebol tzv. stavebný „development“, ale v prvom rade snaha ochrániť peniaze spoločnosti MCST, a.s. spod ohrozenia podvodníka Magála a získať ich predajom časti nehnuteľností, ktoré moja firma za tie peniaze nadobudla a na časti týchto pozemkov realizovať výstavbu RD niektorých mne blízkych osôb.

Milý autor príspevku „Brúsenie po internete“ na www.chorvatskygrobdnes.sk.

Naozaj od leta roku 2008 brúsim po internete viac, ako by sa zdalo byť zdravé. Našťastie som profesionál a viem s týmto médiom relatívne efektívne pracovať, takže môžem mať bez problémov paralelne otvorených viacero stránok a pravidelne ich monitorujem, čo mi výrazne pomohlo v boji s podvodníkom Magálom. Vďaka internetu som napríklad našiel obsiahly materiál aktivistov skupiny Obyčajní ľudia (dvaja zo signatárov týchto aktivistov sedeli alebo dnes sedia v NR SR, tak som si dovolil citovať) pod názvom "Nalejme si omšového vína", kde som si prečítal aj nasledovnú časť z cca 50 stranového textu

Bývalý aktívny agent ŠtB Slavomír Magál, manžel herečky Kamily Magálovej bol medzi prvými privatizérmi, ktorému bolo umožnené zmocniť sa celého areálu školy v Čiernej vode, kde zriadil hotel, zmocnil sa najväčšieho žrebčína na Slovensku v Motešiciach.

Kapitál na rekonštrukcie získal okrádaním obyvateľstva, ako člen skupiny v BMG Invest s Frunim.

To mu umožnilo neslýchaný rast jeho podnikateľských aktivít až do tej miery, že doteraz založil 9 spoločností a zneužíva aj Alma mater UCM v Trnave, kde sa nechal vymenovať za mimoriadneho profesora, predsedu akademického senátu FMK.

Svoje aktivity na univerzite v Trnave rozvinul v spolupráci s ďalším bývalým eštebákom doc. Samuelom Brečkom (vyučuje aj na Čarnogurského BVŠP), s ktorým zorganizovali mediálnu show pre študentov univerzity. Študentov fakulty zapojil do svojich obchodných aktivít, vlastných spoločností, na čo využíva všetky technické prostriedky univerzity a študentov, ako lacnú pracovnú silu.

Na univerzite rozbehol projekt, anketu, pre študentov, ktorí hlasovaním určili najobľúbenejších učiteľov univerzity. Bezkonkurenčne sa umiestnil na prvom mieste Slavomír Magál pred jeho bývalým eštebáckym kolegom Samuelom Brečkom.

Magál zneužíva svoju minulosť (zastrašovacieho panáka) aj v úlohe kádrováka univerzity, keď má rozhodujúce slovo vo výbere učiteľov a zamestnancov
na všetky funkcie.


Preto odvtedy sledujem nielen internet, ale si platím právnikov a v niektorých obdobiach aj ochranku, pretože praktiky podvodníka Magála sú žiaľ také, aké sú (opäť odkazujem na www.promcen.sk).

Milý autor príspevku „Brúsenie po internete“ na www.chorvatskygrobdnes.sk.

Všetko toto „špecifické“ trávenie času podnikateľa, občana a člena rodiny, vynútené najmä konaním spomínaného miestneho podvodníka Magála aj na právne služby a na posudzovanie množstva materiálov a na účasť na pojednávaniach ma okrem strateného času stálo toľko finančných prostriedkov, za koľko si mnohí obyvatelia Čiernej Vody kúpili svoje pozemky a niektorí možno aj nové domy. Ak Vás a aj mnohých ďalších doteraz netrápilo to, že sú to zbytočne vyhodené peniaze, tak naozaj po tomto vysvetlení nevidím dôvod nikomu ďalšiemu už nič vysvetľovať ohľadne toho, či som niekomu nejakým spôsobom pomohol v jeho kampani koľko to mňa alebo moju spoločnosť stálo a dokonca aj to, čo tým sledujem. Jednoducho sa určitou formou v súlade so zákonom podieľam na výkone samosprávy, k čomu ma oprávňuje Zákon o obecnom zriadení rovnako, ako ktoréhokoľvek obyvateľa obce Ch. Grob.

V období september 2008 až január 2009 ma len strážna služba pri zisťovaní toho, kto presne a bezdôvodne užíva majetok mojej firmy a teda de facto aj majetok mojej rodiny stála cca 30 tisíc EUR. Toľko podľa mňa nebude stáť volebná kampaň všetkých kandidátov dohromady. Ak sa vtedy na to všetci vrátane predstaviteľov obce iba zhovievavo prizerali a tým niektorí z nich, resp. z ďalších obyvateľov obce Ch. Grob priamo a niektorí nepriamo menovanému podvodníkovi pomáhali, tak teraz by bolo korektné nechať na pokoji to, či som postavil nejaký bilboard za 600 EUR alebo či som nejaký čas venoval podpore pána Turiniča. Najmä ak som pri tom neporušil žiadny zákon a pán Turinič si to u mňa a mojej firmy objednal, ja som to urobil a ešte niečo aj urobím, on mi časť už zaplatil a dúfam, že zaplatí aj zvyšok.

Milý autor príspevku „Brúsenie po internete“ na www.chorvatskygrobdnes.sk.

Mýlite sa v tom, že som developer. Jediné, čo som v tejto oblasti zatiaľ urobil je to, že som v rámci snahy predať pozemky, ktoré v roku 2007 získala moja spoločnosť cez záložné právo od spoločnosti Agrolipt, s.r.o., nechal v roku 2007 vypracovať Zadanie Urbanistickej štúdie Projektu PROMCEN podľa výsledkov mojich konzultácií s priateľmi a známymi z biznisu v stavebníctve a začiatkom decembra 2007 túto štúdiu predložil mojou spoločnosťou poverený architekt na posúdenie na obec Chorvátsky Grob.

Do dnešného dňa však nemáme najmä v dôsledku konania menovaného miestneho podvodníka, ktorý je len tak náhodou z vôle mnohých obyvateľov obce Ch. Grob zároveň aj poslancom Obecného zastupiteľstva a ešte pre istotu aj členom Stavebnej komisie schválenú ani tú štúdiu, aj keď sme splnili všetky podmienky obce a zatiaľ sme obci zaplatili v podstate za nič na daniach cca 600 tisíc Sk, pričom splnenie podmienok obce nás stálo, resp. v najbližšej dobe bude stáť investície do verejne prospešných záležitostí ďalších cca 5 mil. Sk. A to sme si ešte nemohli ani začať stavať ani tie vlastné RD, aj keď v prípade môjho kolegu a priateľa JUDr. Bosáka to mal byť darček k dožitiu sa jeho 60 narodenín.

Verím, že po tomto vysvetlení ma už nikto nebude nazývať ani developerom a už vôbec nie prašivým alebo arogantným developerom. O uvedených skutočnostiach presne vedia aj páni Magál, Čambál, aj predstavitelia obce, ale zrejme aj mnohí ďalší ľudia z Ch. Grobu, len ich to doteraz netrápilo, lebo to bol akože iba môj problém. Pritom hlavným faktom je, že keď som tie pozemky získal, tak som nemal žiadny spor s pánom Magálom, ale mala ich obec Chorvátsky Grob a moja firma až do októbra roku 2008 nebola ani účastníkom týchto súdnych sporov.

Milý autor príspevku „Brúsenie po internete“ na www.chorvatskygrobdnes.sk.

K tomu, za čo ja mám obyvateľov Ch. Grobu sa po mojich vysvetleniach môžem s kľudným svedomím vyjadriť viacerými formami a aj obsiahlo, ale pripomeniem moje vyjadrenie, že mnohých z nich som dlhodobo považoval a niektorých ešte aj stále považujem za „nevedkov v magnetickom poli pána Magála“. Dnes po cca 8 mesiacoch aktívnejšej účasti MCST, a.s. na dianí v obci jednak po predložení Urbanistickej štúdie Projektu PROMCEN, ale najmä po priebehu viacerých rokovaní Obecného zastupiteľstva od cca februára tohto roku ešte môžem dodať, že väčšina obyvateľov najmä z Čiernej Vody sa o veci verejné zaujíma dosť jednostranne a aj podľa toho „kto“ ich na to „nahucká“. Na Verejné zhromaždenie k riešeniu vážnych úloh v obci, ktoré bolo zvolané v súlade so Zákonom o obecnom zriadení a odštartovalo reálne riešenie neúnosnej dopravnej situácie na Čiernej Vode, prišli z Čiernej Vody myslím dvaja ľudia, ale na prerokovanie našej žiadosti na rokovanie zastupiteľstva, ktoré sa malo podľa zákona vyjadriť k úmyslu jednej spoločnosti umiestniť na pozemkoch MCST, a.s. benzínovú pumpu, ich prišlo viac ako 10, na čo stačilo to, že ich k tomu vyzval menovaný miestny podvodník. Teda človek, ktorý predtým už niekoľko týždňov reálne rokoval so zástupcom tej istej firmy o umiestnení tej istej benzínovej pumpy na pozemku vedľa Bizmayera priamo pod oknami bytových domov a bol pre to ochotný vyrúbať viacero veľkých stromov na tom pozemku a presadiť výjazd na frekventovanú cestu v tej zákrute pri hoteli Kamila, len aby ten svoj pozemok predal.

Prepáčte milý autor príspevku „Brúsenie po internete“ na www.chorvatskygrobdnes.sk, že otvorene vyjadrím svoj názor, že Vy v tom magnetickom poli zostávate stále. Ale zároveň ešte dodám zopár už naozaj stručných poznámok:
  • Podľa mňa už Dozrel čas aj na Vaše pochopenie tušených súvislostí.
  • Za čo máte Vy a aj mnohí ďalší obyvatelia najmä časti Čierna Voda mňa ako majiteľa nehnuteľností, ktorý má podľa Zákona o obecnom zriadení rovnaké, resp. dokonca väčšie práva, než obyvateľ obce? Iba za platiteľa daní, aby sa tu Vám lepšie žilo a aby ste mali kde vyvážať tuhý komunálny a aj biologický odpad, resp. aby ste mali na koho pozemky chodiť za zeleňou?
  • Ja si miesto na bilboarde nepreplácam, lebo to je informačná tabuľa mojej firmy a jeden mesiac si na nej zaplatil miesto pán Turinič.
  • Zatiaľ, resp. presne do soboty 13.11. 2010 som pána Turiniča jednoznačne verejne nepodporoval, ale plnil som, resp. moja firma plnila podmienky objednávky na niektoré služby a spolupracoval som s jeho tímom, pretože na rozdiel od drvivej väčšiny obyvateľov Chorvátskeho Grobu sa on a aj niektorí z jeho kandidátky zaujímali o môj návrh na riešenie dopravnej situácie v tejto lokalite, ktorý sme prezentovali na Verejnom zhromaždení podľa Zákona o obecnom zriadení. Riešenie dopravy je pre moju spoločnosť naozaj milý prispievateľ mimoriadne dôležité, pretože od leta 2009 je moja spoločnosť stanoviskami viacerých inštitúcií zaviazaná, že má riešiť dopravu aj za tých obyvateľov, ktorí sa sem nasťahovali do domov, postavených developermi bez takýchto podmienok a teda ich kúpili lacnejšie, než to budú mať obyvatelia na pozemkoch MCST, a.s., ktorá tú dopravu bude nútená „financovať“, aj keď povinnosť prispievať na náklady obce má nie vlastník nehnuteľností, ale obyvateľ.
A na záver milý autor príspevku „Brúsenie po internete“ na www.chorvatskygrobdnes.sk ešte dodám, aby ste za týmto mojim „krátkym“ a ostrým vyjadrením :):) nehľadali skutočne nič iné než to, že som si dovolil obsah Vášho diskusného príspevku využiť na takýto komentár takpovediac ako vzorku reakcií, s ktorými som na Čiernej Vode konfrontovaný už minimálne dva roky. Nikto koho úspechu sa vo voľbách obávate Vy, nemôže priamo za to, že ja ako občan si tu dovoľujem vysloviť svoj dosť ostrý názor.

Ďakujem Vám milý autor príspevku „Brúsenie po internete“ na www.chorvatskygrobdnes.sk za Váš záujem o moje zdravie a ubezpečujem Vás, že zatiaľ mám vďaka aktívnemu športovaniu v mladosti fyzických a aj psychických síl dostatok.

Aj ja Vám milý autor príspevku „Brúsenie po internete“ na www.chorvatskygrobdnes.sk prajem pekný zvyšok nedele a dokonca aj kľudnejšie rozmýšľanie o tom, koho budete voliť.


A všetkým ostatným, čo tento môj "krátky" :):) príspevok dočítali až do konca, sa ospravedlňujem za to, že aj keď nie z mojej viny, ale sú v ostatných mesiacoch konfrontovaní s množstvom mojich vyjadrení. Tri roky intenzívnej práce pri oddeľovaní zrna od pliev a vysvetľovaní mnohým orgánom na strane štátu, čo je zrno a čo sú plevy, bolo spojené so zozbieraním množstva informácií, ktoré teraz jednoducho pri akomkoľvek útoku na moju firmu alebo na moju osobu už len vypadávajú z pamäte.


Počet zobrazení: 439

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby